Kakšna je uporabniška izkušnja pri S.P. Izračunu? Simpl! 🙂
(Poglej si video.)

E-račun lahko začnemo izdajati kar takoj po prijavi iz Pregleda, in sicer s klikom na gumb Račun (Ustvari nov račun). Izdajatelj e-računa je vedno že izpolnjen, kajti to ste vi oz. vaše podjetje iz katerega boste izdali račun. Pri prejemniku e-računa lahko začnete vpisovati samo davčno številko ali pa kar ime prejemnika ter v kolikor gre za poslovni subjekt vam bo S.P. Izračun samodejno napolnil podatke. Ne potrebujete si zapomniti vseh podatkov 🙂

Tudi v glavi računa, se večina podatkov izpolni sama. Samodejno številčenje računov vam bo po dveh ročnih vnosih/popravkih začelo delovati samodejno, ne glede na to kakšen način številčenja imate. Super kajne? 😉 Po želji nastavite le še obdobje opravljene storitve in rok plačila.

Nadaljujemo na postavke na računu. Enostavno vnesemo naziv storitve oz. izdelka, količino, mersko enoto (npr. ura, mesec, kos, ipd.), ceno na enoto z DDV in popust na to storitev oz. izdelek. Nato nam samodejno v trenutku preračuna celotni znesek tega vnosa. Tako enostavno lahko dodamo še poljubno vnosov.

V Zaključku lahko nastavljamo davčne omejitve oz. davčne tekste, ki so nam predlagani, lahko pa vpišemo poljuben tekst. Prav tako imamo na voljo tudi dodaten tekst na računu, kot je npr. “Hvala za zaupanje!” ipd. PS: Podpis, ki naj bo viden na računu, si nastavite v vašem Profilu.

Ko Shranite e-račun, se vam takoj pojavi v tabeli vseh izdanih računov. Na koncu vrstice se nahajajo Dejanja, kjer lahko katerikoli e-račun pogledate in shranite v PDF formatu, prav tako ga kot e-račun pošljete po emailu, kjer prejemnik prejme tako lep in profesionalen PDF račun kakor tudi e-račun v XML formatu (eSlog 1.6) za uvoz v spletno banko z nekaj kliki. (enako velja za predračune).

Kdor potrebuje poslati e-račun proračunskim uporabnikom prek UJP.net stičišča, mu to omogočamo na najenostavnejši način iz katerekoli naprave.

Enostavno izberite možnost Pošlji UJP e-račun in vpišite ime proračunskega uporabnika, davčno ali matično številko, kateremu želite poslati e-račun. Dodate lahko tudi prilogo k e-računu (npr. mesečno poročilo, obračun kilometrine ipd.). S klikom na Pošlji UJP nas S.P. Izračun predhodno obvesti, da račun še ni digitalno podpisan (ker ga nismo že prej, pa nič hudega, tudi sami imamo vedno isto proces 🙂 ) in nam ponudi, da ga digitalno podpišemo z 1. klikom brez komplikacij. S klikom na gumb Podpiši, bo dokument digitalno podpisan in ga ne bo mogoče več spreminjati (brisanje je še vedno možno, vendar vam nič ne uide, saj je vse zabeleženo v zgodovini Dejanj).

Tako, dokument (e-račun) je uspešno digitalno podpisan in lahko ga pošljemo kamor je bil namenjen. 🙂

Keep it simple! 😉  Začni izdajati e-račune brezplačno. 🙂