logo_round_napis

Zakaj je S.P. Izračun pravzaprav sploh nastal?

Pisalo se je leto 2014, ko sem Gašper rekel: “To bo koristno za vse, saj je še mnogo takšnih kot sem jaz, ki ne vedo kaj prinese samostojno podjetništvo. Zakaj ne bi tudi ostalim olajšali odločitve in naredili  enostavno spletno aplikacijo?”.

In tako se je začelo… Z ekipo smo naredili tako rekoč proprosto spletno aplikacijo, ki vsakomur izračuna izkupiček, glede na mesečni prihodek z možnostjo izbire po urni postavki ali mesečnem pavšalu, upoštevajoč mesečne prispevke, dohodnino in ostale stroške povezane s samostojnim podjetništvom. To smo kasneje (in ostaja še danes) poimenovali Hitri Izračun.

Aplikacija je zaživela in ponosa je bilo več kot dovolj, da smo našo stvaritev delili naprej med prijatelje in znance, ki jim je ta aplikacija olajšala mnogo odločitev in skrbi.

Ko dojameš in se sprijazniš, da pri poslovanju še vedno počneš en kup nepotrebnih procesov  (papirologije čez glavo, vse gre počasi, se ne znajdeš, da ne govorim o stvareh, katerim se poskušaš – neuspešno – kar izogniti, pisanju nalogov oz. obračunu stroškov, oh ja…),  začneš iskati moderne rešitve, ki bi te tegobe rešile.

Iščeš in iščeš…najdeš…toda, ker si vajen dobrih modernih aplikacij, te kar mine, ko gledaš in probavaš razne računovodske programe, ki zgledajo kot, da bi bili še med 1. svetovno vojno. Hvala lepa! 1000 in 1 funkcija, ponujajo vse kar obstaja na tem svetu v zvezi z računovodstvom, izdajanjem računov, fakturiranjem (a?), pisanja potnih nalogov, bla bla bla….TOOO MUCH!

“Hočem simpl in moderno aplikacijo, katero bom z veseljem uporabljal in bo omogočala tisto kar rabim.” Super, naredi si sam. Še dobro, ker sem doumel, da je takšnih, ki razmišljajo tako, še na tisoče. Pa sem povabil ekipo talentov, da smo pripravili točno to kar sem potreboval: moderno, simpl in pregledno spletno aplikacijo za izdajanje e-računov, predračunov in jaaaa, simpl pisanja potnih nalogov oz. obračuna mesečne kilometrine. Še več, poskrbeli smo tudi za pošiljanje e-računov proračunskim uporabnikom prek UJP.net poti. Vse to brez komplikacij za uporabnika. Enostavno klik klik, dotik in račun je narejen, digitalno podpisan in poslan stranki. (če želite, tudi iz mobilnih naprav in tablic)

Moj S.P. Izračun

No, po letu in pol smo prišli iz enostavne spletne aplikacije (Hitri Izračun), na super moderno in uporabniku prijazno aplikacijo S.P. Izračun za izdajanje e-računov, katera je bila tudi prepoznana kot digitalni presežek v letu 2015. Ponosni smo, da so ljudje, ki prepoznajo dobro delo drugih, ljudje, ki te pohvalijo in podpirajo, ker vejo zakaj in v končni fazi, ker tekmujemo za Spletnega prvaka 2015.

In zapomnite si, še vedno velja: “Sharing is caring.” Zato lahko že zdaj začnete izdajati e-račune brezplačno. 🙂